Bind dina egna handkvastar

Kursbeskrivning

Nu har du chansen att skapa unika handkvastar som passar just dina behov. Under en halvdag får du botanisera bland olika växtfibrer, för att sedan lära dig grunderna att binda enkla handkvastar med hjälp av ett fåtal material och verktyg. Det blir praktiska och dekorativa redskap som kan användas i vardagen, och som kan vara en fin gåva att ge bort. Du får möjligheten att binda 3-4 stycken handkvastar beroende på storlek.

Kursen genomförs precis intill Visjön på Urnatur utanför Ödeshög. Raleigh undervisar på engelska och kommer ha med sig sin snälla hund Leo. Det kan även bli en spontan rundvandring på Urnatur efter avslutad kurs. Ta gärna med egen matsäck eller fika.

Kursledare: Raleigh Klotzek
Raleigh arbetar med många olika material och fokuserar på traditionellt hantverk. Hon har ett brinnande engagemang att både lära och bevara traditionella hantverkstekniker, samt lära ut dessa kunskaper till andra. Raleigh har rest runt och besökt mentorer och experter i olika hantverk både i Sverige och internationellt för att fördjupa sig inom olika hantverk. Bland annat inom täljning, borstbinderi och vävning.

Plats:Urnatur - Sjögetorp 3, Ödeshög 
Datum: 14 April 2023 
Tid: Fredag kl. 9-12  
Pris: 600 kr + material 200 kr

Samåkning
Märk din kursanmälan med samåkning på samma rad som kursnamnet så kopplas du samman med övriga deltagare som anmält sig till en samåkningslista.

Bokningsregler
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler för våra kurser (hemslojdeniostergotland.se)

Som medlem har du 10% rabatt på våra kurser. Läs mer om medlemskap här: medlem

Image
Image

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk