Kurs, brodera ÖSTGÖTABRODERI

Inspireras av de gamla broderierna från 50- och 60 talen och den nya boken ÖSTGÖTABRODERI av   Ann-Sofie Svansbo & Anna Lindqvist.

Vi studerar gamla förlagor, stygn och kvalitetsprover ur Östergötlands Läns Hemslöjdsförenings arkiv, för att sedan skapa egna mönster eller brodera efter förlagorna.
Broderierna passar både till inredning och kläder. Du kan välja att brodera på ett plagg som du redan har eller sy nytt, eller kanske lappa och laga och förnya ett slitet plagg eller brodera över fläckar som inte går att tvätta bort. Vi broderar med lingarn på linne eller valkat ylletyg. Vid kurstillfället har du tillgång till alla mönster och de material som ingår i boken.

Datum: 15 – 16 oktober 2022
Tid: 10 – 16
Plats: Hemslöjdsgården i Linköping
Pris: 1800 kronor + material
Lärare: Ann-Sofie Svansbo

Boken har säljstart 22 september på VÄVmässan i Halmstad och 1:a oktober i Slöjdgalleriet

Bokningsregler för våra kurser

Kursbokningen är öppen fram till två veckor innan kursstart. Efter det skickar vi ut en kallelse med detaljerad information om kursen. Om det inte är tillräckligt många anmälningar tvingas vi ställa in kursen och då kommer ett meddelande om det.

Detta gäller för avbokning av kurs för närvarande:

Kurs kan avbokas senast två veckor innan kursstart utan att vi debiterar någon kursavgift. Under rådande omständigheter kan avbokning med full återbetalning även ske vid sjukdom och mot uppvisande av sjukintyg fram till kursstart.

Image

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk