Flerfärgsstickning

Flerfärgsstickning

Flerfärgsstickning

En helg fullt med garn och maskor!
Du får lära dig att sticka mönster med flera färger och hur man håller garnet för att undvika onödigt trassel. Vi pratar färglära, lämpliga garner och teststickar oss fram genom kursen.

Du kan utgå från de lokala Östgötakoftorna från boken Östgötakoftor eller ta med ett eget flerstickningsprojekt alternativt sticka prover.

Datum: 26-27 november 2022
Tid: lördag kl. 10-17 söndag kl. 10-16
Plats: Hemslöjdsgården Linköping
Pris: 1800 kr + material
Lärare: Linnéa E Johansson

Linnéa E Johansson har studerat Slöjd, hantverk och formgivning på Linköpings Universitet och hållit kurser för Hemslöjden under ett flertal tillfällen. Stickningen har varit hennes största fokus genom åren och hon gillar alltifrån att testa nya tekniker, till att samla gamla mönster från 30-talet och framåt. Linnéa har designat plagg åt Isager under sin praktik och stickat upp några av modellerna från boken Östgötakoftor.

Bokningsregler för våra kurser

Kursbokningen är öppen fram till två veckor innan kursstart. Efter det skickar vi ut en kallelse med detaljerad information om kursen. Om det inte är tillräckligt många anmälningar tvingas vi ställa in kursen och då kommer ett meddelande om det.

Detta gäller för avbokning av kurs för närvarande:

Kurs kan avbokas senast två veckor innan kursstart utan att vi debiterar någon kursavgift. Under rådande omständigheter kan avbokning med full återbetalning även ske vid sjukdom och mot uppvisande av sjukintyg fram till kursstart.

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk