Konststoppning

Den osynliga lagningstekniken konststoppning

Synlig lagning i all ära, men en fin tweedkavaj är kanske inte ett lämpligt objekt att laga med en broderad fågel. Genom att väva fast en tygbit av samma sort som plagget är gjort av kan man göra en lagning med skarvar som är i princip osynliga. Tekniken var vanlig i ateljéer och lagningsstudios förr men har fallit i glömska mer och mer i takt med att slit och släng marscherade fram genom samhället.

Under kursen kommer du få lära dig att konststoppa på ett ylletyg vävt i tuskaft. Det här är en kurs som vänder sig till dig som är erfaren inom textilt hantverk, är säker på handen och har gott om tålamod. Konstoppning är pilligt, så glöm inte att ta med dina glasögon!

Kursledare är Kerstin Neumüller, som lärde sig tekniken under sin utbildning till herrskräddare och har skrivit om konststoppning i sin bok ”Lappat och lagat”. Allt material ingår i kursavgiften.

Plats: Hemslöjdsgården, Linköping

Tid: 13 november 2022 kl. 10-17

Lärare: Kerstin Neumüller, Slöjdare och författare till En handbok om indigo (2017) Natur&Kultur, Lappat & Lagat (2018) Natur&Kultur, Simple weave (2021) Natur&Kultur.

Pris: 1000 kronor

Bokningsregler för våra kurser

Kursbokningen är öppen fram till två veckor innan kursstart. Efter det skickar vi ut en kallelse med detaljerad information om kursen. Om det inte är tillräckligt många anmälningar tvingas vi ställa in kursen och då kommer ett meddelande om det.

Detta gäller för avbokning av kurs för närvarande:

Kurs kan avbokas senast två veckor innan kursstart utan att vi debiterar någon kursavgift. Under rådande omständigheter kan avbokning med full återbetalning även ske vid sjukdom och mot uppvisande av sjukintyg fram till kursstart.

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk