Nåltovning – tova figurer av ull

Image

Med hjälp av en filtnål kan man tova ihop torr fårull så att den blir så fast att man kan skapa små skulpturer. Under dagen får du prova tekniken nåltovning. Du får lära dig att göra ett " skelett" av ståltråd och sedan tova din figur kring det. Du får tips om hur man skapar olika djurs pälsar. Kanske vill du prova att göra en kopia av din egen hund? Ta i så fall med en näve av hundens päls så kan du blanda den med ullen. I slutet av dagen går du hem med en ullfigur som är ca. 10x 10 cm. Du behöver inte några förkunskaper.

Plats: Hemslöjdsgården i Linköping

Tid:  17 september 2022 lördag kl. 10 – 17

Lärare: Ann Fristedt

Pris: 1000 kr inklusive material

Bokningsregler för våra kurser

Kursbokningen är öppen fram till två veckor innan kursstart. Efter det skickar vi ut en kallelse med detaljerad information om kursen. Om det inte är tillräckligt många anmälningar tvingas vi ställa in kursen och då kommer ett meddelande om det.

Detta gäller för avbokning av kurs för närvarande:

Kurs kan avbokas senast två veckor innan kursstart utan att vi debiterar någon kursavgift. Under rådande omständigheter kan avbokning med full återbetalning även ske vid sjukdom och mot uppvisande av sjukintyg fram till kursstart.

Image

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk