Renovera gamla eggverktyg

Image

Kursbeskrivning

Har du gamla verktyg som har sett bättre dagar? Kanske ett äldre stämjärn med ett sprucket handtag, eller ett yxhuvud liggandes utan skaft? Lär dig hur du kan återuppliva dem och få verktygen att fungera som nya igen under denna helgkurs.

Kursen fokuserar på att lära dig hur man kan renovera gamla eggverktyg genom att tillverka nya skaft eller handtag. Kursen inkluderar praktiska övningar där du som deltagare får renovera medhavda verktyg genom att tillverka nya eller reparera trasiga skaft, exempelvis på gamla stämjärn, skölpar, knivar och yxor.

Under kursens gång jobbar du med handverktyg, vilket innebär att du får lära dig olika tekniker för att bearbeta trä och skapa vackra och funktionella skaft.

Robin kommer också visa hur man slipar upp sina verktyg, och hur man ytbehandlar träet för att skydda det och ge det en vacker finish. Som deltagare behöver du ta med dig egna verktyg som du vill skafta om eller reparera. Trämaterial till skaft och handtag tillhandahålls på plats.

Kursledare: Robin Ernetoft

Robin är verksam inom trä- och metallslöjd i grundskolan. I samband med att han själv deltog på kurs i silversmide växte hans fascination för slöjd och hantverk fram. Vilket är ett brinnande intresse idag. Robin har sedan dess förkovrat sig i design och tillverkning av silversmycken, skapande i trä samt restaurering av gamla verktyg.

 

Plats: Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7, Linköping
Datum: 2-3 december 2023
Tid: kl. 9-16 båda dagarna
Pris: 1800 kr + Material, ca 100 kr

 

Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler för våra kurser

Som medlem har du 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer om medlemskap här: medlem

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk