Sy folkliga linneplagg, särkar, skjortor, överdelar

 Kursen är fullbokad!

Sy särkar, skjortor och överdelar. Stripa rynkor, sy ärmspjäll, fällsömmar och nuggor…Handsömnad i linne med vaxad lintråd. Mönsterförändring, måttanpassning och tillklippning är moment som ingår i kursen. Du kan välja att påbörja ett plagg eller sy prover. Det kan vara ett folkdräktsplagg eller också kan du sy ett linneplagg med folkligt snitt att använda i andra sammanhang.

Plats: Hemslöjden i Östergötland

Tid: 29 - 30 januari 2022 kl 10 - 17

Lärare: Kerstin Norlinder Arlid

Pris: 1700 kronor. Du ansvarar själv för att skaffa material till den dräkt eller dräktdel som du vill sy. I vår butik finns material till de Östgötska dräkterna, tyger och mönster som du har 10% rabatt på. Väljer du att sy prover finns det material till det i samband med kurstillfället som betalas direkt till kursledaren.

Kerstin Norlinder Arlid är dräktsömmerska och slöjdlärare och har sytt dräkter från flera områden i Sverige på beställning i över 15 år. 

"Jag utgår från originalplagg när jag syr och handsömnad är för mig ett meditativt arbete som gör att känslan i materialet och plaggets form blir tydligt. Oavsett vilken dräkt du vill sy hjälper jag dig med att komma igång, kroppsanpassa ditt mönster och lär ut sömnadstekniker som du har användning av".

Image

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk