Sy folkliga plagg - livstycke, väst och tröja

Denna kurs är en av tre i dräkt- och handsömnad under hösten. Du kan välja att gå alla tre eller välja ut det du behöver hjälp med. Målet är att du ska känna dig säkrare i att sy dig en dräkt, eller att sy ett folkligt inspirerat plagg till din moderna garderob.

Till den folkliga dräkten behövs ett livstycke, en väst och/eller en tröja på överkroppen. Under denna kurs fokuserar vi på olika handsömnadstekniker och pressning som används till de skräddade plaggen. Vi tränar på att få in känslan i händerna och en del lite kluriga moment såsom framkanter, nederkanter och skört innan du gör detta på ditt riktiga plagg. Du behöver ha en utprovad toile, ett mönster som du vet passar eller ett redan påbörjat plagg som du behöver komma vidare med till kursen.

Material: Du ansvarar själv för att skaffa material till den dräkt eller dräktdel som du vill sy. I vår butik finns material till de Östgötska dräkterna, tyger och mönster som du har 10% rabatt på. Väljer du att sy prover finns det material till det i samband med kurstillfället som betalas direkt till kursledaren.

Plats: Hemslöjdsgården i Linköping

Tid:  19-20 november 2022 kl. 10 - 17

Pris: 2000 kr

Lärare: Kerstin Norlinder Arlid

Kerstin Nordlinder Arlid har sytt folkliga dräkter i över 15 år och har utbildning från Sätergläntan i hand- och dräktsömnad och även en pedagogisk slöjdlärarutbildning med i bagaget. 

Bokningsregler för våra kurser

Kursbokningen är öppen fram till två veckor innan kursstart. Efter det skickar vi ut en kallelse med detaljerad information om kursen. Om det inte är tillräckligt många anmälningar tvingas vi ställa in kursen och då kommer ett meddelande om det.

Detta gäller för avbokning av kurs för närvarande:

Kurs kan avbokas senast två veckor innan kursstart utan att vi debiterar någon kursavgift. Under rådande omständigheter kan avbokning med full återbetalning även ske vid sjukdom och mot uppvisande av sjukintyg fram till kursstart.

Image

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk