Tenngjutning i sand

Image

FULLBOKAD - Anmäl dig gärna som reserv

Tenngjutning i sand

Tenngjutning är ett enkel men samtidigt spännande sätt att ta ett naturligt föremål såsom ett ekollon eller en liten gren, eller varför inte en legofigur i plast och skapa en avbildning i hård skinande metall. Sandgjutning är en manuell process där man skapar och bryter isär formen. Gjutformen måste beredas om efter varje användning, vilket göra att i varje gjutning uppstår små variationer och varje föremål blir unikt.

I denna endags nybörjarkurs kommer du lära dig de praktiska grunderna samt möjligheter och begränsningar med tenn och sandgjutning. Du får börjar med att gjuta enklare platta föremål, och sedan gå vidare till mer tredimensionella saker. Det kommer finnas möjlighet att skapa ett flertal föremål och även att förbereda dem till att bli smycken, nyckelringar eller prydnadssaker.

 

Lärare: Ola Karlsson

Ola Karlsson är en mångsysslare och designer som experimenterar med olika material och älskar kontraster. Han har många års erfarenhet av att lära ut och föreläser bland annat på Linköpings universitet. Ola tycker det är spännande att få dela med sig av sina hantverkskunskaper och erfarenheter.

Olas inställning är alltid att det inte finns några misslyckanden när man skapar. Även om det inte går som man riktigt tänkt sig, man lär sig alltid något och det viktigaste är att ha ett öppet sinne, våga prova och ha roligt!

 

Plats: Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7, Linköping
Datum: 15 April 2023
Tid: Lördag kl. 9-16
Pris: 1000 kr + Material (120-300 kr/person)

 

Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till en kurs.
Bokningsregler för våra kurser

Som medlem har du 10% rabatt på våra kurser. Läs mer om medlemskap här: medlem

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk