Verktygsslipning

Image

FULLBOKAD

Kursbeskrivning

En av de viktigaste kunskaperna för att kunna utöva trähantverk är att kunna slipa sina verktyg. Att kunna underhålla en egg är minst lika viktigt som att kunna använda verktyget i fråga.

Nu är det dags att vässa dina slipkunskaper! Under denna grundläggande slipkurs får du lära dig slipa knivar, yxor, hyvelstål, stämjärn med mera. Kursen utgår från ett svenskt slipsystem med jiggar och fixturer blandat med slipning på frihand.

Kursen vänder sig till rena nybörjare såväl som mer vana slöjdare. Teoretiska genomgångar varvas med självständigt praktiskt slipande. Det övergripande målet är att du efter dagen skall ha tillräckliga praktiska och teoretiska kunskaper för att få en inblick och förståelse för olika typer av verktyg och vilka förutsättningar som krävs för att slipa dem.

Ta gärna med egna verktyg som behöver ses över. Hyra av slipmaskin och material ingår i kursavgiften. Med riktigt skarpa och välskötta verktyg blir det både säkrare och roligare att slöjda.

Förkunskaper 
Det krävs inga förkunskaper.

Kursledare: Ramon Persson

Ramon är en ansedd slöjdare och uppskattad kursledare. Han är känd i slöjdkretsar långt utanför Sveriges gränser. Han arbetar med den traditionella slöjdens tekniker, och blandar traditionell slöjd med modernt formspråk. I verkstaden utanför Motala skapas näverburkar, snickerier och andra bruksföremål.

Plats: Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7 Linköping
Datum: 6 april 2024
Tid: kl. 9-16
Pris: 1500 kr

Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem har du 10% rabatt på våra kurser. Läs mer om medlemskap här: medlem

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk