Virka rutor

FULLBOKAD - Du är välkommen att anmäla dig som reserv till kursen

En ruta är ett litet virkprojekt, lätt att ha med sig och mycket användbar. När du sätter ihop flera och bildar rapporter uppstår magi. Du kan virka vad som helst i rutor! Rutor kan vara något för nybörjaren, men också bli ett mästarprov.

Under kursen får du lära dig att virka olika typer av rutor, allt från den klassiska mormorsrutan till mer avancerade rutor i till exempel mosaikvirkning. Här finns rutor att virka som du aldrig har sett maken till! Alla kan sättas ihop för att skapa olika mönster. En viss virkvana rekommenderas för att kunna tillgodogöra sig kursen.

Du kan virka efter färdiga beskrivningar men du kan också skapa fritt med de olika basdelarna och välja dina egna färger. Vi går igenom hur du monterar och hur du fogar ihop dina rutor för att arbetet ska bli vackert. Hur man använder olika färger för att få ett önskat uttryck tar vi också upp under kursen. Möjligheterna är oändliga.

Image
Image

Kursen är fullbokad

Plats: Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7, Linköping

Datum: 25 - 26 november 2023

Tid: kl. 10 - 16

Pris: 1900 kr + materialkostnad

Lärare: Maria Gullberg

Maria är verksam inom virkning som formgivare och inspiratör med både kurser och utställningar. Hon är utbildad på Konstfack och har under mer än 30 år förnyat virkningen i Sverige. Hon har utvecklat en rad nya tekniker och har experimenterat fram nya och spännande strukturer och mönster, ofta i ett stramt grafiskt formspråk.

Hon har gett ut flera böcker om virkning: Tid att virka (1998), Virka muddar (2007), Virktekniker (2013), Virka! (2013), Virkad mönstermagi (2017) och Virka rutor! (2023). 

Som medlem i Östergötlands läns hemslöjdsförening har du 10% rabatt på våra kurser. Läs mer om medlemskap här: medlem

Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen: 
Bokningsregler för våra kurser (hemslojdeniostergotland.se)

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk