Workshop i naturlig färgning i Rejmyre 18 augusti kl.12-15

Image

Förra sommaren arrangerades samma workshop i Linköping och blev fullbokad direkt. Nu finns möjlighet att dyka in i växtfärgningens fantastiska värld igen! 

Workshopen börjar med en introduktion där vi pratar om vilka fibrer som går att färga, förklarar vad betning är och visar böcker i ämnet och flera exempel på olika färgningsmetoder, bl.a Bundle Dye och Hapozome, samt resultaten. Ett härligt bord med olika ingredienser kommer vara uppdukat, både färska och torkade växter. Alla deltagare som vill, är välkomna att ta med sig växter, rester från köket eller sådant som har plockats i naturen, så vi kan ha med det i vår färgning. Du behöver inte vara säker på att det går att färga med, vi testar tillsammans!

Alla deltagare får 3 tygbitar, ca 30x30cm, men ta gärna med eget material t.e.x t-shirt, liten handduk, örngott eller blus. Observera att inga syntetiska tyger går att färga på det här sättet. Vi avslutar genom att titta på varandras resultat och går igenom tvättråd. 

Plats: Rejmyre Art Lab, Glasbruksvägen 42, 612 71 Finspång

Datum: 18 augusti 2024

Tid: kl. 12 - 15

Pris: 795 kr

Lärare: Annika Sandstedt

Annika driver instagramkontot ”Jaxtorp” JAXTORP creative plant dye (@jaxtorp) | Instagram och är utbildad grafisk formgivare, men har alltid hållit på med textil vid sidan av sitt arbete. Hon upptäckte naturlig färgning för ca 10 år sedan och har varit i Kalifornien i två omgångar och gått kurser där hon har utforskat ämnet. Idag håller hon workshops runtom i Sverige och färgar kläder till företag.

 

Som medlem i Hemslöjden i Östergötland har du 10% rabatt på våra kurser. Läs mer om medlemskap här: medlem

Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen: 
Bokningsregler för våra kurser (hemslojdeniostergotland.se)

Workshopen genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Image
Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk