Kunskapen att tillverka korg är ett av världens äldsta hantverk och ett immateriellt kulturarv värt att tryggas och bevaras. Korguppropet är ett led i det svenska arbetet med UNESCOs konvention om att synliggöra och utveckla immateriellt kulturarv. Nämnden för hemslöjdsfrågor är den myndighet som ansvarar för noden Traditionell hantverkskunskap inom konventionen.

Projektet Korgen lyfter söker kontakt med dig som själv tillverkar eller har tillverkat korgar på professionell nivå eller hobbynivå. Vi söker också dig som har en intressant historia att berätta om korgtillverkning. Kanske har en äldre släkting tillverkat korgar eller någon du känner, där du sett hur det gått till. Hör av dig till oss om något av det här stämmer.

Korgen lyfter är ett projekt som drivs av hemslöjdskonsulenter i Östergötlands, Skånes och Sörmlands län med bidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor och Riksantikvarieämbetet. Läs er om projektet på korgenlyfter.se. Vill du veta mer om konventionen för immateriellt kulturarv? Se vidare på nfh.se eller isof.se

Läs mer här: https://korgenlyfter.se/nationellt-korgupprop/