Slöjdgalleriet

Välkommen till utställningen

Det innersta

I utställningen undersöker medlemmarna i Studio Supersju det innersta. Individuella verk där minnen och sensationer vävs samman, blir till i en ordlös konversation. Det är här du hämtar kraft.

En kärna full av energi. Kraftfull men sovande, väntande, längtande. Kan inte pausa, tänker på försörjningen, på meningen. Frustrerande frusna tillstånd, uppbrott och eufori. En värmande tröja eller en ögonblicksbild från en hoppfull morgon.

Digital vernissage den 25 februari

25 februari - 27 mars

Slöjdgalleriet

Storgatan 41 Linköping

Öppettider tisdag - fredag 11 - 18 lörd 11 - 15

 

Studio Supersju bildades 2016 och består av sex vävare:

Siri Pettersson, Ia Centerhall, Miriam Parkman, Vega Määttä Siltberg, Mirjam Hemström och Arianna E. Funk. Tillsammans verkar de för väven i en tid och ett samhälle präglat av snabb konsumtion av såväl produkter som upplevelser.

Gruppen blev 2018 års stipendiat av Cathrine von Hauswolffs Stiftelse med motiveringen: “Om vi vill att kunskap om olika hantverk ska finnas kvar i Sverige, måste vi också värna om den. Studio Supersju gör en uråldrig vävtradition samtida och bidrar därmed även till att ge den en framtid.“ 2020 vann de Design S’ textilkategori med motiveringen: ”Ett högklassigt textilt hantverk som utifrån uråldriga hantverkstraditioner skapar ett modernt uttryck och en design som bidrar till ett mer hållbart förhållningssätt till tingen i sig”.