Sommarutställning i Slöjdgalleriet

Svarta trådar

Alice Brengdahl

10 juni - 14 augusti

Digital vernissage 10 juni

Av svartglödgad järntråd och hittade skatter skapar Alice Brengdahl skulpturala verk. Med tråden i handen byggs formerna upp, varv efter varv. Skatterna hittade i naturen avslutar sitt liv om skrot och blir tillsammans med den svarta järntråden en formfulländad helhet i Alices skapelser.

Svarta trådar binder samman, och det rostiga tillvaratagna blir i Alice händer en materialskatt. Tråd och skatt, förädlade och förnyade med handens kraft och hantverket som metod.

 

Image

Konsthantverkaren Alice Brengdahl ser möjligheter i materialen. Hon kombinerar det gamla med det nya, material och teknikmässigt. Traditionella tekniker från trådslöjden med ett skulpturalt och samtida uttryck.

Genom åren har Alice Brengdahls skapande tagit olika uttryck. Hennes kreativa nyfikenhet har lett till att hon har utbildning inom konsthantverk, formgivning, återbruk och guldsmide. Med tillval som slöjd med utomhuspedagogik, trädgårdsterapi och ekologisk odling.

Alice hämtar ofta inspiration av naturen och jobbar för närvarande främst med skulpturala korgar av svartglödgad järntråd i kombination med tillvarataget skrot eller material från naturen. Återbruk och hållbarhetstänk följer den svarta tråden.

Instagram: @skaparalice
Hemsida: skaparalice.se