Bokningsregler

Hemslöjden i Östergötland arrangerar årligen en mängd olika kurser och workshops. Sedan våren 2024 genomförs kurser i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. Det innebär att vissa kurser genomförs i samarbete med Studieförbundet, medan andra kurser och evenemang genomförs i egen regi. 

 

Anmälningsvillkor

 

 

Anmälan och kursstart

Kurser i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan
Du omdirigeras automatiskt till Studieförbundet Vuxenskolan och deras bokningsformulär. Följ anvisningarna för att boka din plats.

Kursavgift
Kurser som genomförs i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan betalas via deras webbformulär vid kursbokningstillfället.

Kallelse
Cirka två veckor innan kursstart får du en kallelse med information om lokal, tider och övrigt som är bra att veta. 

 

Kurser anordnade av Hemslöjden i Östergötland
För att anmäla dig till en kurs behöver du fylla i ett formulär på vår hemsida. Efter att du fyllt i bokningsformuläret får du ett automatiskt svar att vi mottagit din anmälan. Notera att du har en bekräftad plats på kursen först när du fått en personlig bekräftelse via e-post. Beroende på när din kursanmälan inkommit kan det dröja 1-2 veckor innan du får din personliga bekräftelse. Kontakta oss om du inte hör något från oss inom två veckor efter det automatiska svaret på din kursanmälan.

Kursavgift
Avgiften faktureras ungefär en månad innan kursstart och skickas till angiven e-postadress. Ytterligare kostnader kan tillkomma vid kurstillfället för exempelvis material och dylikt.

Medlemsrabatt
Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland får du 10 % rabatt på kursavgiften. Det gäller inte avgiften för material och dylikt. Det är upp till dig att fylla i medlemsnummer i bokningsformuläret för att göra rabatten giltig. Det går inte att tillgodogöra sig detta i efterhand. 

Kallelse
Cirka två veckor innan kursstart får du en kallelse med information om lokal, tider och övrigt som är bra att veta. 


Avanmälan och ångerrätt

Din anmälan är bindande. Du har möjlighet att ångra din anmälan inom 14 dagar från den dag vi bekräftat din anmälan. Om du ångrar dig under ångerfristen kommer återbetalning att ske av den kursavgift vi eventuellt erhållit av dig. Avanmälan sker genom att du kontaktar kursansvarig via epost. Vi återkopplar så snart vi kan.

Om du av någon anledning väljer att inte fullfölja en pågående kurs utgår ingen återbetalning av ej genomförda kurstillfällen.

Om kursbokningen genomförts på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida ber vi dig följa deras anvisningar och villkor för att avboka din bokning. Anmälningsvillkor Studieförbundet Vuxenskolan

 

Inställd kurs

För att kursen ska genomföras krävs det att tillräckligt många anmält sig. Vi reserverar oss för att kursen därmed kan ställas in med kort varsel. Om kursen blir inställd blir du meddelad och inbetald kursavgift återbetalas.

 

Medlemsrabatt på kurser

Som medlem i föreninge Hemslöjden i Östergötland har du 10% rabatt på kursavgiften. Denna rabatt gäller alltså alla kurser som Hemslöjden i Östergötland anordnar om inget annat anges. Det vill säga även kurser i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. För att utnyttja din medlemsrabatt behöver du vara eller registrera dig som medlem och ha ett giltigt medlemsnummer. Se mer information kring hur du blir medlem på vår hemsida. 


Rabatt i butiken

Som deltagare på en kurs har du 10 % rabatt på kursrelaterade produkter. Detta gäller alltså även om du inte är medlem. Rabatten är giltig under pågående kurstillfälle.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk