Vi söker Verksamhetsledare

Hemslöjden i Östergötland söker en verksamhetsledare.

Hemslöjden i Östergötland är ett regionalt centrum för slöjd och hantverk, vars primära verksamhet riktar sig både till medlemmar, intresserad allmänhet och utövande slöjdare i Östergötland. Fyra personer är tillsvidareanställda i föreningens verksamhet, där tre hemslöjdskonsulenter bedriver kurs- och utbildningsverksamhet inom slöjd. Föreningen har ett uppdragsavtal med Region Östergötland som också finansierar konsulentverksamheten. Föreningens konsulenter anlitar externa kursledare på konsultbasis eller timlön. Föreningen har ungefär 700 medlemmar och är anslutna som ett förbund inom Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund.

Föreningen äger sina egna lokaler, fastigheten är kulturskyddad och ligger i kvarteret Abboten med postadress på Storgatan 41 i Linköping. Fastigheten består av tre olika byggnader och en stor innergård. I huvudbyggnaden mot Storgatan finns kontor, galleri och butik. En omfattande kursverksamhet bedrivs i gårdshuset och på Läroverksgatan har föreningen hyresgäster, både kommersiella och som bostadslägenheter.

Föreningen äger också ett affärsdrivande butiksbolag Östgöta Hemslöjd AB, där två personer är anställda. Butikens huvudsakliga inriktning är slöjd och viss galleriverksamhet. I butiken arbetar också timanställd extrapersonal.

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter.

Strategiska mål är breddad målgrupp, digitalisering, hållbarhet och inkludering - alla är välkomna.

Prioriterade uppgifter är organisation, arbetsledning av både föreningens och bolagets personal

Ansvara för att organisera verksamheten med rutiner och tydlig struktur. Ansvar för arbetsmiljö, medarbetarsamtal samt vara lönesättande chef

Utgöra en länk mellan styrelse och verksamhet gällande kommunikation, planering och ansvar.


I tjänsten ingår budgetansvar, rapportering till styrelse, administrativa arbetsuppgifter samt att vara föreningens kontaktperson mot Region Östergötland och andra myndigheter. Skall verka för att stärka kontakten med opinionsbildare och beslutsfattare i Östergötland, företräda Hemslöjden, samt ombesörja att föreningens medlemmar regelbundet får information om verksamheten, gällande kurser och andra aktiviteter.

Föreningen skall upprätthålla goda kontakter och utveckla nya samarbeten i Östergötland. Viktiga kontaktytor är kommuner, folkhögskolor, bibliotek, Linköpings universitet och museer i Östergötland.

Hemslöjden i Östergötland strävar efter att vara en tydlig och trygg arbetsplats som främjar kreativitet och självledarskap. Östergötlands Läns Hemslöjdsförening anlitar en revisionsbyrå som hjälper till med redovisning. Här är nytt avtal på väg att skrivas så möjlighet att forma nya funktionella rutiner är aktuellt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kunskap och tidigare erfarenhet från att arbeta med kulturella och kreativa näringar, samt att du har haft personal- och budgetansvar.

Vi ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt. Vi ser att du har goda ledaregenskaper, god datorvana och erfarenhet av administrativt arbete.

Hemslöjden i Östergötland är en liten arbetsplats och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen
Lön enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad kan diskuteras, förslagsvis 80%
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Intervjuer sker löpande, tillträde omgående.

Som verksamhetsledare ansvarar du för vårt regionala uppdrag.
Du har din placeringsort på Hemslöjdsgården i Linköping men kommer att arbeta med hela Östergötland som din arbetsplats.

Kontakt
Välkommen att skicka in din ansökan med personligt brev och CV senast den 28 februari till Lotta Ahlvar, ordförande Hemslöjden i Östergötland: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk