1 kvm lin

Under sommaren 2020 odlades det 1 kmv lin på olika platser runt om i landet. Här i Östergötland odlades det 55 linrutor tillsammans med Hemslöjden i Östergötland. Tanken var att vi efter sådd, frörepning och rötning skulle ses tillsammans och bereda linet i ett stort "Bråkkalas" och samtidigt inviga den nya linstationen som ligger på Himmelstalundsområdet i Norrköping. Nu blev det inte så på grund av Covid - 19.

 


Nu tar vi nya tag och fortsätter med odlingen. Du som odlade förra sommaren kanske har egna fröer som du vill så. Om du inte har frö kan du höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så skickar jag en påse frö till dig med instruktioner hur du ska gå till väga.

Anmälningsperiod; 1 mars - 1 maj Det är först till kvar som gäller, vi har begränsat antal utskick!

Vi är många som är med i projektet 1 kvm lin, nästan hela Sverige faktiskt. På www.hemslojden.org/fa-kunskap/1-kvm-lin kan du läsa mer om projektet i stort och hitta odlingstips och nyttiga länkar.

Till hösten gör vi ett nytt försök och samlas för att bereda linet. Mer information om det kommer på hemsida och i nyhetsbrev.