Slöjda i våra verkstäder

Medlemsslöjd

Har du ett intresse för träslöjd och snickeri och vill hitta en kreativ plats och gemenskap? Då kan medlemsslöjd vara något för dig!

Medlemsslöjd är ett forum för föreningens medlemmar att träffas och slöjda fritt i våra verkstäder. Det finns flera olika grupper som träffas var eller varannan vecka på bestämda tider. Medlemsslöjden skiljer sig från en kurs då det inte finns någon kursledare; alla deltagare är självgående och tar gemensamt ansvar för lokaler, städning och upplägg av träffar.

Medlemsslöjd förekommer för närvarande på Hemslöjdsgården i Linköping, Hemgården i Norrköping och Slöjdverkstan på Ringgatan i Motala. Det finns totalt 8 olika grupper som utövar medlemsslöjd på dessa tre orter. Vissa av grupperna är inriktade på trä och andra textil.

Terminerna består vanligtvis av 15 inbokade träffar för respektive grupp. Höstterminen börjar vanligtvis i slutet på augusti och pågår till december. Vårterminen startar under januari och pågår till slutet av maj månad.

 

Trägrupper
Medlemsslöjd med utökad möjlighet att snickra och slöjda i trä finns i Linköping och Norrköping. Där har grupperna tillgång till utrustade slöjdsalar med både handverktyg och maskiner. Slöjdverkstan på Ringgatan i Motala är lämpad för mindre projekt med handverktyg.

  • Måndag kväll. Kl.18-21 (Linköping)
  • Måndag kväll, udda veckor. Kl. 17-20 (Norrköping)
  • Onsdag kväll. Kl. 18-21 (Linköping)
  • Torsdag fm. 9-12 (Linköping)
  • Torsdag dag. Kl. 13-17 (Linköping)
  • Torsdag kväll. Kl. 17-21 (Linköping. Enbart kvinnor)

Aktuella avgifter
Ett krav för att få delta på medlemsslöjden är att man är medlem i föreningen. Dessutom utgår en terminsavgift för att täcka underhåll samt lokal- och förbrukningskostnader. Kostnaderna för respektive grupp ser lite olika ut på de olika platserna och beroende på upplägg. Avgiften för trägrupperna ligger för närvarande på 800-1000 kr (15 träffar á 3 alt. 4 h - 2024).

Läs mer om medlemskap här, Medlem.

Var inte rädd att höra av dig även om terminen redan påbörjats. För mer information om medlemsslöjd med träinriktning kontakta Ludwig Zackrisson: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk