Tidigare utställning: Karol Zarbock - Mörka vatten

Image
Image

Mörka vatten
Karol Zarbock
Vernissage 2/3 kl. 11.30
2 mars - 13 april
Slöjdgalleriet

Karol Zarbock är keramiker, yrkesverksam sedan masterexamen från Konstfack 2015. Karol arbetar främst skulpturalt och föreställande och låter ofta humor och tragik samspela. Han arbetar med olika slags lera för att uppnå rätt effekt och engoberar ofta sina verk.

"I denna utställning tar jag avstamp i mystiken kring den nordiska naturen och skogen och människans förhållande till den. Skogen är, och har länge varit, en förtrollad värld full av magi och övernaturliga väsen. Den är delvis lockande och delvis farlig, något som gjort att människan på många sätt har distanserat sig från den, men samtidigt sökt sig till den för bot och läkning – vare sig det handlar om rotdragning och andra magiska ritualer eller mer moderna företeelser som skogsbad och mindfulness.

Skogen och naturen följer ständiga cykler och kretslopp, och kanske är det så att den tröstande tanken på att vår egen bortgång bara är början på något nytt i detta evighetsmaskineri - är helande i sig.

Naturen har alltid präglat människan men nu präglar vi naturen. Den distans som vi skapat mellan oss och skogens alla magiska väsen tynar bort i takt med att vi gör mer och mer intrång i deras värld. Men innebär de övergrepp som vi begår på skogen – mystikens och magins fall? Eller kommer den bara att ta sig nya uttryck i en ny cykel präglad av våra avtryck?"

Anmäl och boka kurs!

För att anmäla dig till våra kurser klickar du vidare till vår anmälningssida.

Efter att du skickat anmälan kommer vi att återkomma till dig med en bekräftelse.

Notera att du är anmäld på kursen när du fått din bekräftelse av oss.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk