Tidigare utställning: Min hängande trädgård - Charlotte Melander

Image
Min hängande trädgård
Charlotte Melander
19 april - 18 maj
Slöjdgalleriet

Vernissage 19 april - hantverksdemonstration med Charlotte Melander kl. 16.00 
Under vernissagen ger Charlotte en inblick i hur hon arbetar med att lägga bladguld på sina objekt. I den processen är det inte precision som eftersträvas utan att varje yta ska vara unik och bära på små tecken av tid och möten. Välkommen!
 
Charlotte Melander är konsthantverkare och guldsmedsmästare från Borensberg, utbildad bland annat på Guldsmedslinjen i Mjölby, som arbetar alltmer i en större skala. Melander är verksam i Uppsala och finns representerad hos Statens konstråd och i ett flertal kommuner och regioner.
 
"Mitt arbete handlar om ytor, material och miljöer. Ytan är en viktig egenskap hos mina föremål; något som jag har tagit med mig i mer praktisk och påtaglig mening från mitt yrke som guldsmed. Under en längre period har de hängande objekten/mobilerna varit det som dominerat mitt arbete i ateljén och de har successivt ökat i storlek och antal. Jag kan ibland likna dem vid extrema former av stora örhängen; jag är ju i grunden guldsmed. Med basen i det traditionella hantverket har jag en arbetsprocess som går vidare med händer och tankar där jag formger och tar fram unika föremål med ett eget formspråk."
I utställningen Min hängande trädgård visas ett större, hängande och rörligt fantasilandskap att se på, vistas i, tänka över och kanske även försjunka i. Objekten är unika och handgjorda med en grund av koppar eller mässing. De miljöer Melander skapar är grundade i hennes egen person, sprungna ur uppväxten i ett land av stora skogar, med en nästan ständig kontakt med natur och fri växtlighet.
 
Utställningen öppnar 19 april och visas till och med 18 maj.
Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk