Intarsia och parkettläggning

Image

Kursbeskrivning

Under den här nybörjarkursen får du testa på att skapa mönster och andra motiv i träfanér. Fanér är tunt sågat eller svarvat trämaterial som historiskt använts till just intarsia och fanérläggning. Klara går igenom tekniken att med kniv skära trämaterialet för att skapa repeterande mönster och fria motiv. Du bekantar dig under helgen med olika träslag och dess egenskaper och utseende. Genom att nyttja materialets strukturer och fiberriktning kan man påverka uttrycket i bilden. Vid kursens slut får du limma och slipa din färdiga fanérläggning. 

Alla redskap och material du behöver finns på plats. Börja redan nu fundera på vilket stiliserat motiv eller mönster du skulle vilja skapa. Notera att kursen genomförs i Norrköping.

Förkunskaper 
Det krävs inga förkunskaper för att delta vid kurstillfället.

Kursledare: Klara Knutsson 
Klara är utbildad möbelsnickare och arbetar idag som konstnär och dekupör i intarsiateknik. I sitt arbete skapar hon både egna intarsiakonstverk och tar sig an uppdrag i som omfattar tekniken. Intarsia är en hantverksteknik som blivit allt mindre förekommande. Därför tycker Klara det är roligt och viktigt att både visa upp tekniken och utbilda fler i densamma.

Plats:Hemgården, Saltängsgatan 7 Norrköping 
Datum: 12-13 oktober 2024 
Tid: kl. 9-16 samtliga dagar 
Pris: 1900 kr + Material, 250 kr

Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem har du 10% rabatt på våra kurser. Läs mer om medlemskap här: medlem

Kursen genomförs i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden i Östergötland

- ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk